Gode råd til hvordan du handler mere klimavenligt.

Hos MyNature.dk er vi fan af gode og lette råd. Derfor har vi samlet de bedste råd vi kender, og som vi synes at alle bør kende til. Rådene taler til vores sunde fornuft, og sørger for at vi nemt kan gå fra sort til grøn shopping. Mange af vores egne produkter kan desværre ikke mærkes, da de er lavet af genbrugsmaterialer. Rådene her er derfor generelle råd til din dagligdag.
Vi håber, at du finder rådene lige så nyttige som vi selv gør.

Sund fornuft

En vigtig ting vi virkelig værdsætter her hos MyNature.dk, er sund fornuft. Tænk før du handler. Det er ikke alle produkter der kan miljømærkes, men det er ikke ensbetydende med at det er dårligere produkter. Vi stiller krav til vores distributører, og det er vores garanti til dig – Vi gør vores bedste.

Vores produkter er nøje udvalgt efter høje kriterier for både produktionsforhold, bæredygtighed, miljøvenlighed og social ansvarlighed.

Køb FSC mærket produkter

FSC mærket er din garanti for bæredygtig skovdrift. De produkter MyNature.dk har med ny produceret træ er alle FSC mærket. Når træ-/papirprodukter er FSC mærket, ved du at træet er fældet med omtanke for den omkringliggende natur, dyreliv, lokalbefolkning, og det er din garanti for bæredygtighed. Bliv klogere på FSC mærket her: https://dk.fsc.org/dk-dk

Køb lokalt - med omtanke

En af de mest simple ting vi kan gøre for at mindske CO2 udledning er, at købe produkter der er produceret lokalt. På den måde undgår vi ekstra transport og dermed også ekstra CO2 udledning. Det er dog vigtigt at huske at lokale produkter skal passe til det lokale klima. Tomater produceret i Danmark udleder mere CO2 end tomater produceret under varmere himmelstrøg, som fx. Spanien. Så hos MyNature.dk tænker vi Europa når vi tænker lokalt. Så længe tingene kan transporteres på landjorden, udleder de ikke så meget CO2 som fx. ved flytransport.

Køb økologi - med omtanke

Hos MyNature.dk elsker vi økologi, og synes da også at alle bør handle økologisk når det er muligt. Når det er sagt, er det vigigt også at tænke produktion og transport når vi gerne vil klimaet det godt. Så husk at tage højde for oprindelseslandet når du lægger varen i kurven.

Undgå palmeolie

Palmeolie er en af de helt store syndere. Den er desværre meget billig at producere, og bliver ofte brugt i færdiglavet produkter bla. chokolade, sæbe og shampoo. Der bliver ryddet store arealer regnskov til fordel for palmeolieplantager, det er en uoprettelig skade både for klima, dyreliv, planteliv og miljø. Læs mere her: http://www.wwf.dk/wwfs_arbejde/skov/palmeolie_skader_skoven/
Sørg for at palmeolien er RSPO certificeret, det er din garanti for bæredygtighed.